Certifierad 
Lönespecialist

  • Löpande starter
  • En termin
  • Digital praktik
Write your awesome label here.
Certifierad Lönespecialist utbildningen är en uppdaterad, modern och heltäckande utbildning som inte förutsätter att du har några tidigare kunskaper inom löneadministration. Du kommer få en verklighetsbaserad inblick i hur en lönekonsult arbetar idag.

Utbildningen innehåller en kombination av fakta- och digitala övningar som behandlar hantering av löner för olika typer av anställda samt arbete med lönespecifikationer.

I utbildningen genomför du över 200 löner och även en fiktiv praktik i ett lönesystemet i Visma där du praktiserar hantering av vanligt förekommande löneärenden för ett företag under ett år, från det första lönebeskedet till slutlön.

Detta ingår: 

Studietid som motsvarar en termin och tillgång till utbildningen i två år.


  •   Inspelade föreläsningar
  •   Digital litteratur
  •   Självrättande test
  •   Arbeta i Visma
  •   Praktik i din takt
  •   Certifikat

Ämnesexpert:
​Tiina Talari

Förinspelade föreläsningar med aktuella kunskaper ifrån arbetsmarknaden

Pedagogisk lärare:
​Tiina Talari

Pedagogisk vägledning av lärare med kunskaper inom ämnet.

   Videoföreläsningar

Titta på 1 förinspelade föreläsningar av högsta kvalitet som kan ses både på datorn och mobilen så många gånger du behöver. 

 Kunskapstester och prov

Självrättande delprov av de olika blocken för att kunna säkerställa din kunskapsnivå.

 Praktik

Praktisera på ett fiktivt företag i din egen takt, genom systemet Visma

   Diskutera med andra

Diskutera och ta hjälp av dina tillgängliga kurskamrater.

Se, läs, öva och förbättras hur många gånger du vill.

Kursplan

Anställda och lön 

Skatt

Arbetestid

Sjuk och vabb 

Föräldraledighet och tjänstledighet

Semester

Tjänsteresor

Förmåner

Arbetsgivaravgifter och AGI

Förmåner del 1

Förmåner del 2

Semester fördjupning

Sjuklön

Tjänstledighet och utmätning 

Föräldraledighet

Digital PraktikDigital praktik

Under den digitala praktiken, som är fiktiv, kommer du att få möjlighet att arbeta som både junior och senior lönekonsult. Som junior lönekonsult kommer du att lära dig grunderna inom lönehantering, medan som senior lönekonsult kommer du att arbeta med lite mer avancerade löner och lära dig systemet Visma.

Detta val av system återspeglar den aktuella praxisen inom branschen. För större företag används oftast Visma för lönehantering. Genom att få erfarenhet av detta system kommer du att vara väl förberedd för olika arbetsmiljöer och kundbehov som en lönekonsult kan möta i sin karriär.

Möt den utbildade läraren & ÄMNESEXPERTEN

​Tiina Talari

Tiina Talari är en av de främsta inom lönekonsultyrket. Hon är en civilekonom med omfattande erfarenhet och expertis inom sitt område. Utöver att vara en skicklig lönekonsult har Tiina även gjort sig känd som med författare till böckerna "Räkna lön 1" och "Räkna lön 2", som är välrenommerade inom branschen.

Tiina har inte bara delat med sig av sin kunskap genom skrivandet, utan hon är även utbildad lärare och har undervisar inom löneadministration, ekonomi och affärssystem på yrkeshögskolor. Hon engagerar sig aktivt i att forma och inspirera nästa generation av lönekonsulter och ekonomer.

Hon har även etablerat sig som en eftertraktad föreläsare och delar generöst med sig av sin kunskap och erfarenhet till lönekonsulter och redovisningsekonomer.

Tiina Talari är en respekterad och inspirerande individ inom lönekonsultbranschen. Hennes kompetens, passion och förmåga att utbilda och motivera andra har gjort henne till en betydande röst inom området.
Patrick Jones - Course author

Få mer information!

Strax skickar vi lite mer information.